רכישת ציוד לפיצריות נראה כמו עניין פשוט כאשר הדמיון מושך לציוד האישי להכנת ערב פיצה בבית, אך כמובן שהקמת עסק מקצועי מצריך יותר.
הקמת פיצרייה נראה תמיד כמו העסק הקל והזמין ביותר שניתן לדמיין. בצק חלק וגמיש מתגלגל באוויר, רוטב עשיר וריחני וגבינה נימוחה מרכיבים פיצות חמות וריחניות היוצאות מהתנור בזו אחר זו ונחטפות על ידי קהל מקומי נאמן ומפרגן. כמובן שלפני שהחלום קורם עור וגידים יש לעבוד קשה, למצוא את המקום המתאים, לרכוש ציוד לפיצריות שיהיה עמיד ואיכותי ויקל על ביצוע העבודה היומיומית של הלישה, ההתפחה, החיתוך, הקירור, האפייה ועוד, ורק בסופו של דבר לתלות את השלט וללבוש את סינר האופים.
בבסיסה של כל פיצה נמצא הבצק, שהוא החלק המורכב של העבודה. ציוד לפיצריות חייב לכלול מכשיר שקילה מדויק, וזאת על מנת לייצר תמיד פיצות בגודל ובמשקל זהה, ולשמור על טעם זהה של המתכון בכל פיצה היוצאת מן התנור. אחידות בגודל ובטעם היא בסיס להצלחה של כל בית עסק בתחום המזון. נוסף למכשיר השקילה ציוד לפיצריות נוסף והכרחי הוא מכשיר לישה ורידוד הבצק.
השלב הבא הוא תנור איכותי. מאחר והפיצה הגיעה אלינו מאיטליה, אין מנוס מלבחור בתנור אבן, שהוא השיטה האיטלקית המסורתית לאפיה. תנור אבן העובד על חשמל או גז מייצר חום בצורה אחידה ועוטף את הבצק עד לאפייתו המושלמת מבפנים ומבחוץ. האבן מפרידה בין גופי החימום ומשמשת חוצץ בין מקור החום למזון, מה שמונע את שרפתו וגורם לו להיאפות מחומה של האבן ובכך מעשיר את טעמו. מכל שיטות האפייה שיטה זו הוכחה כמוצלחת ביותר וכמותאמת ביותר לחיך הישראלי בכל הנוגע לפיצות, פוקאצ'ות ומאפי בצק אחרים.
ציוד לפיצריות הכרחי, למרות שאינו קשור באופן ישיר להכנת הפיצה הוא מקרר ומקפיא איכותיים. מדובר במוצרי בסיס בכל עסק מתחום המזון, אך כאשר מדובר בפיצרייה, המייצרת כמויות מסחריות של בצק, אמצעי הקירור והשימור חשובים אף יותר. מטבע הדברים, בשל הצורך בהתפחה ארוכה, לקוח המזמין פיצה אינו מקבל בצק שהוכן במקום. פיצרייה מצליחה בתכנון מראש דואגים לכמות הבצק הרצויה מבעוד מועד ורק עבודת הפתיחה, המילוי והאפייה הם שמתבצעים עם ההזמנה ובכך מבטיחים פיצה חמה וטרייה. גם חומרי הגלם הנוספים: רוטב עגבניות, גבינות, ירקות ושאר תוספות- זקוקים לקירור איכותי על מנת לשמור על איכותם ולאפשר שימוש בהם תוך שמירה על סטנדרטים גבוהים בתחום איכות המזון. חשוב לבחור מקרר ומקפיא איכותיים, בעלי תאי קירור עם וויסות נפרד לבחירת טמפרטורת המזון ביחידות המקרר השונות, וכן להקפיד על הגודל המתאים על פי הצורך הנקודתי של הפיצרייה וצפי העבודה המתוכנן בה.